Total 4731 registered members
Top
Comment
sep
sep
sep
Email It!

AutoCAD 2009

1,234 views

Instalirao sam ga pre par meseci i “na prvu loptu” sam se veoma razočarao. Samo čekanje da se prozor otvori me je “ubio” u pojam! Trebalo mu je više od 30 sekundi na mašini čije su perfomanse blizu kako klinci kažu “zveri” od kompjutera. No, nekako sam preživeo maratonsko otvaranje, sledeće iznenađenje je bilo interfejs i potpuno odsustvo menija!? Odmah sam provalio da je ceo korisnički interfejs dizajniran kao MS Office programi (Word, Excel…). Ovakav UI kod Windows Viste i MS Offica je zaista velika novina i osveženje, ali je Autodesk trebao da se drži svog interfejsa.
Pošto sam video da će mi biti potrebna velika šolja kafe da se usresredim na novi AutoCAD, nakon kuvanja i 2 gutljaja počeo sam da “provaljujem” AutoCAD 2009. Nakon par sati ispostavilo se da je upravo korisnički interfejs ono što je jedna od najvećih promena.

Naravno da sam probao da instaliram ePlusMenuCAD, i na moje veliko iznenađenje – instalirao se bez većih poteškoća. Naizgled je sve funkcionisalo kako treba, sve dok nisam testirao rad u Mosaic Design-u, i to insertovanje celih energetskih izvoda. AutoCAD se rušio konstanto i to uz poruku “fatal error”. Uz malo “čeprkanja” po internetu pronađem da je ukinuta jedna od funkcija koja je često korišćena u ePlusMenuCAD-u. To je bilo korisna informacija, ali mi i dalje nije bilo jasno zašto se AutoCAD ruši?!
Ko ne čita – ne zna! Na Autodesk-ovom sajtu lepo piše da je objavljen Service Pack 1 za AutoCAD 2009. Zakrpa za AutoCAD 2009 je naravno rešila problem rušenja prilikom insertovanja izvoda uz lepu poruku “function cancelled”.
Šta sledi dalje? Menjanje funkcija u Mosaic Design-u i pisanje dobrog dela koda ponovo. Sledeća verzija ePlusMenuCAD-a će sigurno podržavati AutoCAD 2009.

Do tada, mislim da ću koristiti AutoCAD 2008…


Be nice and share this article with others! How to use all these nice buttons?

Del.icio.us Digg Mixx Reddit Technorati Linkedin Email this post Save to Google bookmarks Save to Yahoo Buzz Save to Reddit Save to Technorati