Total 4731 registered members
Top
Comment
sep
sep
sep
Email It!

Energetski i motorni izvodi

609 views

Insertovanje energetskih i motornih izvoda, kao i bilo kog elementa iz iNteLLi Elements baze se svodi na prosti pick na sabirnicu i to na sredinu linije. Naime, sama sabirnica (plave boje) se sastoji iz 10 blokova koji odgovaraju 10 izvoda. U vertikali se nalazi u gornjem delu sabirnica, u sredini prostor za izvod ili element, zatim šina od nule N i šina od zaštitnog provodnika PE. Ispod svega ovoga se nalazi pripadajuća tabela sa podacima za konkretan izvod u čija se polja mogu upisivati podaci sa funkcijom MTB (tekst u tabeli) prostim pickom na donju liniju polja.
Prilikom insertovanja vrlo je korisno i važno da se se izvod postavi na sredinu sabirnice, jer će u suprotnom biti svi izvodi pomereni. Zato je važno da u Object Snap-u bude uključen Midpoint kako ne bi došlo do greške. Kada jednom unesete bilo koji element ili izvod u jednopolnoj šemi, za svaki sledeći izvod ili element NE MORATE picknuti na sabirnicu na Midpoint, već prosto pritisnite ENTER i biće automatski postavljen za mesto posle poslednjeg. To je moguće pošto je opcija Autoinsert stalno uključena (vidi na slici).

Be nice and share this article with others! How to use all these nice buttons?

Del.icio.us Digg Mixx Reddit Technorati Linkedin Email this post Save to Google bookmarks Save to Yahoo Buzz Save to Reddit Save to Technorati