Total 4731 registered members
Top
Comment
sep
sep
sep
Email It!

ePlusMenuCAD v8.5.0 i AutoCAD 2009

945 views

Nova verzija v8.5.0 ePlusMenuCAD-a će definitivno podržavati AutoCAD 2009, tako da će projektanti koji koriste 2009-ku moći da opušteno instaliraju ePlusMenuCAD. Nakon dužeg perioda “igranja” sa AutoCAD-om 2009 i dalje stojim iza toga da je Autodesk Inc. sa novom verzijom svog mezimčeta potpuno promašio! Velika većina korisnika je nezadovoljna sa beskorisnim interfejsom kome treba par sekundi da počne da deluje… O ovome bi mogao da pišem satima… ali drugom prilikom….
Šta donosi ePlusMenuCAD v8.5.0? Odmah da kažem – mnogo poboljšanja i ispravljenih grešaka. Sve funkcije u programu će biti prevedene kompletno na srpski, tj. engleski jezik, tako da neće biti više “mešanog” jezika. Mosaic Design će dobiti novu funkciju za konvertovanje jednopolne šeme u običan DWG crtež, i to sa samo jednim potezom! InfoIt PRO će dobiti funkciju za otvaranje sačuvanog izveštaja. Funkcija iSave (SA) će biti poboljšana do maksimuma, tako da će neoptimizovani crteži moći da se smanje i do 80% veličine crteža.
Anyway, na mojoj Visti se najbolje pokazao upravo AutoCAD 2009, valjda zato što je jedina verzija potpuno prilagođena za Windows Vistu. AutoCAD 2009 se u par koraka može veoma dobro optimizovati tako da radi veoma brzo. Dakle, šta uraditi:
1) Isključiti ribon Kako? Ukucaj na komandnoj liniji RibbonClose i pritisni ENTER.
2) Uključi klasični meni kao u AutoCAD-u 2008/7/6 Kako? Ukucaj na komandnoj liniji MENUBAR, unesi 1 i pritisni ENTER.
Sada će AutoCAD 2009 izgleda kao ranije verzije, s’ tim da na Windows Visti raditi dosta brže. Na Windows XP-u takođe radi isto brže nego ranije verzije 2006-2008, ali ovo nije toliko izraženo kao u slučaju Windows Viste. Radove na ePmCAD-u v8.5.0 privodim kraju, i očekujem da do kraja meseca (NOV’08) završim sve i objavim konačnu verziju.
I dalje mi je potrebna neka dobra duša za prevođenje ePlusMenuCAD-a na italijanski, francuski, nemački i španski jezik. Nagrada za prevod biće besplatna verzija ePlusMenuCAD-a. Svoj zahtev možete poslati na office@csanyigroup.com.
Toliko za sada….

Be nice and share this article with others! How to use all these nice buttons?

Del.icio.us Digg Mixx Reddit Technorati Linkedin Email this post Save to Google bookmarks Save to Yahoo Buzz Save to Reddit Save to Technorati